Presburger Fógl

Potřebujeme:

4 plátky vepřové kýty, 4 plátky selský šunky, 1 domácí klobása, 4 plátky oravské slaniny, 1 PL hořčice, půl KL ​​pepře, půl KL ​​mleté ​​sladké papriky, půl KL ​​mleté ​​štiplavé papriky, sůl, 4 lžíce polohrubé mouky, mast na smažení , 1 PL brusinkového nebo borůvkového džemu, šlehačka s křenem, 1 cibule, 1 jablíčko, 1 PL kečupu, 4 brambory

Jak na to:

Stehno nasolíme, opepříme, rozklepeme a potřeme hořčicí a džemem. Položíme selský šunku, dále rozřezanou klobásu, přeložíme a zajistíme jehlicí. Osolíme i zvenku, obalíme do mouky a chvíli osmahneme (asi 1 minutu na každé straně) na rozehřáté sádle. "Foglia" vyjmeme a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme trochou vody, přidáme papriku, vrátíme "Foglia" a podlijeme horkou vodou. Přidáme oloupaná na čtvrtky nakrájené brambory, nastrouhané jablíčko a osolíme podle chuti. Podusíme asi 30 - 40 minut, přičemž podle potřeby doléváme teplou vodu. "Foglia" vyjmeme, šťávu propasírujeme, ještě jednou zahřejeme a podáváme se šlehačkou s křenem.
Jako příloha jsou brambory, které před pasírováním vyjmeme a necháme s "Foglia" troška ohřát v propasírované šťávě.

Podobné recepty:

Presburger krótštrúdl