Račišdorfská štrúdl

Potřebujeme:

0,5 kg hladké mouky, 1 dcl oleje, sůl, vlažná voda, 0,5 kg černého hroznů, 35 dkg máku, 3 balíčky, vanilkového cukru, 25 dkg moučkového cukru, 3 PL oleje

Jak na to:

Z mouku, oleje, soli a vody zaděláme vláčné těsto. Vytvoříme 2 bochníky, které zakryjeme a necháme odpočinout 10 minut. Těsto vytáhneme na dlouhém stole. Do třetiny vytaženého těsta dáme mák s cukrem, poklademe hrozny, které polijeme 2 PL oleje. Vytažené těsto potřeme 1 PL oleje. Zavinutou štrúdl dáme na olejem vymazaný plech, přičemž trochou potřeme i štrúdl. Pečeme 10 - 15 minut při 180 C a na závěr 5 minut při slabší teplotě.

Podobné recepty:

Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Štrúdl, Jablečno - banánová štrúdl