Bramborová květina

25.5.2012
Potřebujeme:

1 bal bramborového těsta v prášku, 20 dkg mletého vepřového masa, 10 dkg anglické slaniny, listy mangoldu, zavařena červená kapie, 1 cibule, oregano, 1 zakysaná smetana, 4 vejce, pepř, sůl

Jak na to:

Mleté maso podusíme na cibulce a slanině. Ochutíme. Vypracujeme bramborové těsto podle návodu, vyválíme na rozměr cca. 50 × 30 cm. Na těsto položíme listy mangoldu, na něj rozetřeme vychladlé opražené maso a pokryjeme několika tenkými proužky červené kapie. Toto pevně stočíme na závin a rozkrájíme ho na 7 stejných válečků, které ukládáme do silikonové formy tvaru květinky tak, že řezná strana válečku je na dně formy. Takto rovnoměrně uloženy válečky zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali vajíčka, osolili a okořenili. Pečeme v troubě při 200 C asi 40 minut.

Podobné recepty:

Bramborová galetka, Zapečená bramborová kaše, Bramborová pomazánka, Bramborová pomazánka na chlebíčky, Bramborová pomazánka