Hroznový koláč

25.5.2012
Potřebujeme:

200 g polohrubé mouky, 2 KL sušeného droždí, 50 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru
Náplň: 50 g rozpuštěného vychladlého másla, 120 ml mléka, 250 g světlého hroznů, 250 g modrého hroznů
Poleva: 100 ml sladké smetany, 1 žloutek, 1 balíček instantního krému s vanilkovou příchutí bez vaření, 1 PL cukru

Jak na to:

Všechny suroviny na těsto promícháme. Těsto dáme do vymazané formy (o průměru 28 cm). Dokola uděláme trošku vyšší okraj. Necháme asi 15 minut odpočívat přikryté při pokojové teplotě. Hrozny omyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstraníme jadérka a poklademe na těsto. Suroviny na polevu smícháme a nalijeme na hrozny. Formu vložíme do předehřáté trouby na 200 C asi 30 minut.

Podobné recepty:

Zemplínska pochoutka, Hroznový džus, Hroznový džus, Adventní punč, Hroznový šťavnatý koláč