Krůtí prsa na rozmarýnu

30.5.2012
Potřebujeme:

1 krůtí prsa (700 - 800 g v celku), sůl, mletý bílý pepř, 2 PL oleje, 2 PL másla, 3 snítky čerstvého rozmarýnu
Jablečná omáčka: 1 - 2 jablka, 1 - 2 PL krystalového cukru, 3 hřebíčky, 2 dcl bílého vína

Jak na to:

Krůtí prsa osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáče a posypeme na drobno posekanými lístky rozmarýnu. V předehřáté troubě jejich zapečeme, snížíme teplotu, podlijeme vodou a za občasného polévání výpekem a podlévání vodou pečeme do měkka. Do hrnce vložíme pokrájené jablka bez jádřinců, přidáme cukr, hřebíček, zalijeme vínem, podusíme a můžeme přidat i část výpeku. Omáčku prolisujeme nebo umixujeme a necháme vychladnout. Vychladlé prsa nakrájíme na úhledné plátky, uložíme na mísu, doplníme jablečnou omáčkou, čerstvou zeleninou a dozdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme na studeno s čerstvým bílým nebo tmavým pečivem.

Podobné recepty:

Krůtí prsa plněné borůvkami, Krůtí prsa s broskví, Krůtí prsa s broskví, Netradiční krůtí prsa, Krůtí prsa plněné žampiony a smaženici