Čilejkársky makový koláč

17.5.2012
Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 3 PL sádla, švestková povidla, 1 kostka droždí, 2 vejce, 0,5 kg máku, 1 l mléka, citrónová kůra, skořice, 3 - 4 PL moučkového cukru

Jak na to:

Z mléka, cukru a mouky uděláme kvásek tradičním způsobem. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Nakynuté těsto rozdělíme na tři bochníky. Každý bochník rozválíme a natřeme mákem, který předem boří, přidáme do něj cukr, skořici a citronovou kůru. Na rozetřený mák nahážeme lžící povidla. Těsto stočíme do závinu, potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme do zlatová upéct.

Podobné recepty:

Hrnkový makový koláč, Líný makový koláč, Makový koláč, Makový koláč, Makový koláč s třešněmi