Hovězí steaky se šunkou a houbami

Potřebujeme:

300 g žampionů, 100 g syrové šunky, 1 svazek petrželky, 8 malých hovězích steaků, 5 PL citronové šťávy, 6 PL olivového oleje, sůl, bílý pepř, 500 g brokolice, 1 stroužek česneku, 1 - 2 sardelové řezy, půl feferonky , 20 g piniových jader, sůl, pepř

Jak na to:

Hovězí steaky naklepeme, maso opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme marinovat. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje a krátce na něm opečeme houby a šunku. Vmícháme 2 PL citronové šťávy a petrželku, osolíme a opepříme. Vše spolu podusíme 2 minuty. Houbovou směs dáme do ohnivzdorné formy, navrch rozložíme marinované steaky. Dáme do trouby a dusíme 10 minut. Maso obrátíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Dáme dusit na dalších 10 minut. Brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí vodě vaříme asi 8 minut. Scedíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Z feferonky odstraníme zrnka, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Sardele nakrájíme na drobno. Piniová jádra nasucho opražíme. Na zahřátém zbylém oleji, osmahneme česnek, feferonku a sardele, přidáme brokolici, okořeníme a za stálého míchání zahřejeme. Podáváme s bramborovými kroketami nebo americkými bramborami.

Podobné recepty:

Hovězí steaky s camambertem, Hovězí steaky zapékané se sýrem, Pizza se šunkou a dušenými houbami, Metropolitan hovězí steak, Hovězí steak v těstě