Krůtí maso v alobalu se zeleninou

17.5.2012
Potřebujeme:

1 velké krůtí stehno, zelenina, 800 g brambor, 8 cibulí, 100 g uzené slaniny, 1 klobásu, 125 g másla, sůl, pepř, polévkové koření, červená sladká papriku, hořčice, 3 - 4 stroužky česneku, olivový olej, feferonky

Jak na to:

Vykostěné stehno upravíme na 4 porce, osolíme, opepříme, o paprikujeme, potřeme hořčicí, utřeným česnekem, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet. Na velký plech položíme ve dvou vrstvách alobal, na něj nakrájíme na plátky máslo, po celé vrstvě poklademe vyloupané brambory nakrájené na tlusté kroužky nebo čtvrtky promíchané s nakrájenou zeleninou. Navrch poklademe řízky masa, pak hrubě nakrájenou cibuli, posypeme další vrstvou brambor se zeleninou. Přidáme nakrájenou slaninu, klobásu a na plátky pokrájené máslo, podle chuti feferonky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě nejdříve při teplotě 250 C alespoň půl hodinu a potom na 200 C další půl hodinu. Jako výborný salát lze k tomuto jídlu podávat řepný - s česnekem a smetanou.

Podobné recepty:

Krůtí maso se zeleninou v alobalu, Krůtí prsa v alobalu, Krůtí závitky, Netradiční krůtí prsa, Netradiční krůtí prsa