Jaternicová polévka

Potřebujeme:

Vývar po vaření jaternic (cca 1 a 1/4 litru), 3 dl vepřové krve, 500 gramů větších krup, stroužek česneku, pepř, nové koření, majoránka

Jak na to:

Do vařícího vývaru za stálého míchání přilévame přes jemný cedník vepřovou krev. Když se zavaří, vložíme do polévky předem uvařené a ve studené vodě propláchnuté kroupy, přidáme utřený česnek, koření, podle potřeby osolíme a za občasného míchání necháme přejít varem. Krev se nesmí dlouho vařit, protože po dlouhém vaření se sráží a polévka získává nepříjemnou tmavošedou barvu.

Podobné recepty:

Polévka z kapra (jako jaternicová), Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou