Presburger krótštrúdl

Potřebujeme:

2 HR hladké mouky, sůl, 2 lžíce sádla, 1-1/2 PL octa, 3 dcl vlažné vody, 1 vejce, hrubá nebo polohrubá mouka
Náplň: 1-1/2 hlávky bílého zelí, 3 PL krystalového cukru, 3 PL sádla, 1 KL soli

Jak na to:

Mouku, sůl, sádlo, vejce a vodu s octem vypracujeme v misce na vláčné těsto. Přehodíme na desku. Zahřejeme si misku, kterou přikryjeme na desce těsto a necháme odpočinout cca 30 min. Na pomoučněném ubruse těsto trochu rozválíme na menší plát, vytahuje a hrubší okraje obřízneme. Zelí na jemno nastrouháme a osolíme aby pustila vodu. Do zahřáté masti dáme zkaramelizovat cukr. Přidáme zelí, udusíme a necháme vychladnout. Zelím posypeme těsto do poloviny a s ubrusem zavineme. Vymažeme plech, přeložíme na něj "štrúdl" a pečeme 25 - 30 minut na 180C.

Podobné recepty:

Presburger Fógl