Prešporské vodnícke oči

30.5.2012
Potřebujeme:

půl kapra, 6 vajec, trochu mouky, pepř, sůl, 5 PL zakysané smetany, 2 cibule, sardelová pasta, 10 ks feferonek, 2 hrsti uzeného sýra, bílý chléb na topinky

Jak na to:

Z mleté ​​uvařené ryby, vajec, trochu mouky a pepře uděláme kulaté karbanátky s jamkou uprostřed. Do této jamky uložíme půl bílku z uvařeného vejce, které naplníme směsí utřený žloutků, smetany, cibule, sardelové pasty a koření. Do každého oka dáme červenou nebo zelenou feferonku, jemně posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a krátce zapečeme. Podáváme na topince z bílého chleba.

Podobné recepty:

Ořechový beránek, Kočičí oči, Perníkové muffiny, Ovocný kamarád, Sandokanove oči