Ovocný čaj

2.12.2010
Potřebujeme:

1 1/2 kg jakéhokoliv ovoce, 1 kg cukru krupice, lžička skořice, 5 hřebíčků, 2 citrony, 2 vanilkové cukry a 100 ml rumu

Jak na to:

Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, skořici, hřebíčky, citrony nakrájené bez kůry a vanilkové cukry. Promícháme a dáme na hlubší plech nebo do širšího kastrolu do trouby. Troubu zapneme asi na 150-160, občas promícháme a necháme částečně odpařit šťávu (asi 3/4 hodiny). Pak vyndáme, nalijeme rum, promícháme, nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru a je hotovo.Z tohoto komptou se potom vaří čaj asi dvě až tři čajové lžičky na hrnek zalijeme horkou vodou a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Ledový čaj, Čaj s mlékem, Léčivý čaj na posílení žaludku a vypuzení větrů, Zelené koktejly z čaje a kiwi, Tofu bramborové placky