Alsaská studená polévka

Potřebujeme:

6 rajčat, 2 papriky, 5 cukety, 3 PL olivového oleje, 1 PL octa, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 1 HR strouhanky, 1 vejce, petrželová nať, 1 balíček černého kaviáru, bílá bageta, led

Jak na to:

Rajčata spaříme ve vodě a oloupeme. Papriku upečeme a oloupeme. Cuketu ogrilujeme na olivovém oleji. Strouhanku nasucho osmahneme. Vše dáme do mixéru. Ochutíme kořením, octem, česnekem a natí, přidáme led a rozmixujeme. Podáváme s bílou bagetou, uvařeným ztraceným vajíčkem a dekorujeme kopečkem kaviáru.

Podobné recepty:

Alsaská pivní polévka, Mléčná polévka, Rajčatová polévka, Melounová polévka, Jablečno-libečková polévka