Štika na šumivém vínu

12.7.2012
Potřebujeme:

štika, 100 g žampionů, 300 ml suchého šumivého vína, 4 mrkve, 4 cibule, 2 žloutky, 100 g másla, 2 citrony na ozdobení, petrželová nať, pepř, sůl

Jak na to:

Ve velkém hrnci podusíme na polovině másla mrkev a cibuli nakrájené na kolečka, osolíme, opepříme a podusíme. Vložíme vykuchanou štiku, zalijeme šumivým vínem a uvaříme doměkka (asi 30 minut). Uvařenou štiku přeložíme na podélnou mísu a dáme do vyhřáté trouby, aby nevystydla. Zeleninu ještě trochu podusíme, zahustíme druhou polovinou másla a žloutky, ale už nevaříme, aby se omáčka nesrazila. Nakonec do ní zamícháme zvlášť podušené žampiony, polijeme jí štiku uloženou na míse a ozdobíme kolečky citronu.

Podobné recepty:

Štika na šumivém vínu, Bylinková štika, Štika na smetaně, Plněná štika, Štika se šlehačkou