Kroucené koláče

Potřebujeme:

0,5 kg polohrubé mouky, 10 dkg otrub, 1 dcl oleje, 2 KL soli, 4 dcl mléka, 4 dkg droždí, 3 PL krystalového cukru, půl bal. rostlinného tuku na pečení, 20 dkg mletých škvarek, 1 žloutek, 1 - 2 KL soli

Jak na to:

Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Mouku, otruby, olej, sůl a kvásek smísíme a necháme těsto vykynout. Hotové těsto rozdělíme na dvě části, které vyválíme do tvaru obdélníku. Natřeme nádivkou z rostlinného tuku, škvarek, žloutku a soli. Nakonec stočíme jako štrúdl. Krájíme na trojúhelníky a ukládáme na vymazaný plech. Koláče potřeme s rozšlehaným bílkem a pečeme při teplotě 200C.

Podobné recepty:

Těstovinový salát s olivami, Těsto na kynuté koláče, Chodské koláče, Moravské koláče, Čokoládová poleva