Milánská zeleninová polévka

Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 100 g syrové šunky, 150 g nastrouhaného parmazánu, 1 mrkev, 100 g celeru, 1 malá cuketa, 1 menší konzerva bílých fazolí, 1 menší konzervu zeleného hrášku, 2 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g uvařené rýže, 2 PL olivového oleje, 1,2 l masového vývaru, 1 bobkový list, 1 KL nasekané šalvěje, 1 PL nasekané bazalky, 1 svazek pažitky, pepř, sůl

Jak na to:

Olej rozpálíme v hrnci a rozpustíme v něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, česnek rozetřený se solí a krátce osmahneme. Pak přidáme rozdrobený bobkový list. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do hrnce a přikryté smažíme 5 minut. Přimícháme fazole, hrášek, oloupaná rajčata zbavená jadérek a nakrájené na malé kostičky a uvařenou rýži. Zalijeme masovým vývarem a vaříme asi 10 minut. Ochutíme nasekanou šalvějí, bazalkou, solí a mletým pepřem. Přidáme pažitku, posypeme sýrem a podáváme.

Podobné recepty:

Milánská hustá zeleninová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka, Milánská rýže, Jarní zeleninová polévka