Zeleninové karbanátky

Potřebujeme:

2 rohlíky, 100 g Liptovské salámu, 50 g tvrdého sýra, 1 menší mrkev, 2 větší růžičky květáku, 3 - 4 stroužky česneku, 1 vejce, 200 g strouhanky, 3 - 4 dcl oleje

Jak na to:

Předem namočené rohlíky vymačkáme. Květák uvaříme. Když vychladne, přidáme ho k rohlíkem, nastrouháme k němu mrkev, sýr a salám na větším struhadle. Ke směsi přidáme prolisovaný česnek a vejce. Vytvarujeme kuličky o průměru 8 - 10 cm, které obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji.
Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory.

Podobné recepty:

Zeleninové karbanátky, Sójovo-zeleninové karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Zeleninové karbanátky, Grilované karbanátky