Čokoládové srdíčka

Potřebujeme:

250 g másla, 300 g práškového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 KL vanilkového cukru, 4 vajíčka, 100 g kakaa, 250 g hořké čokolády, špetku soli, 250 g tvarohu, borůvkový kompot, balíček vanilkového cukru

Jak na to:

Do změklého másla vmícháme postupně cukr, vanilkový cukr, vajíčka. Přidáme kakao, mouku a sůl a důkladně promícháme. Rozehřejeme čokoládu a po lžičkách ji zapracujeme do těsta. Troubu vyhřejeme na 175C. Těsto vlijeme do formy a pečeme 45 - 60 minut. Upečený korpus vyklopíme z pekáče, necháme vychladnout a formičkou vykrajujeme srdíčka. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a polovičkou borůvek. Srdíčka zdobíme tvarohem a zbytkem kompotu. Můžeme je jemně posypat moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Srdíčka baletek, Solamylová srdíčka, Plněné medové srdíčka, Ořechové srdíčka, Ořechové srdíčka