Tekovské zelí

Potřebujeme:

4 HR kysaného zelí, 2 nožky uzené klobásy, 2 plátky slaniny, sladká mletá paprika, 1 hlávka česneku, sůl

Jak na to:

Hřebenově nakrájenou slaninu opražíme a vyjmeme. Na vy-smaženém sádle osmahneme pokrájený česnek, do kterého později přidáme papriku. Odstavíme. V hrnci zalijeme zelí vodou a vaříme. Přidáme klobásu a slaninu a povaříme ještě asi 15 minut. Vodu slijeme a do zelí přidáme opražené papriku s česnekem, promícháme a přisolíme podle chuti. Přidáme hřebenově nakrájenou klobásku. Podáváme s chlebem nebo bramborami upečenými ve slupce.

Podobné recepty:

Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely, Zelné flíčky