Kamienske pirohy

Potřebujeme:

1 kg brambor, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl oleje, 1 tvaroh, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, půl čajové lžičky soli, trochu majoránky, trochu pepře, trochu kmínu, zakysaná smetana

Jak na to:

Nastrouháme 6 - 8 brambor, přidáme vejce, nakrájenou cibuli, vylisované 2 stroužky česneku, majoránku, kmín, sůl, pepř a hladkou mouky. Vymícháme. 4 - 5 nakrájených brambor uvaříme ve slané vodě, protlačíme je a smícháme s tvarohem. Na pánvi rozpálíme olej, uděláme malou placku a do středu dáme za 1 - 2 malé lžičky brambor s tvarohem a přikryjeme to další lžící Plackového těsta. Okraje jemně přitlačíme. Po chvíli opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotové pirohy můžeme polít zakysanou smetanou s prolisovaným česnekem. Zapíjíme kyselým mlékem.

Podobné recepty:

Krušnohorské pirohy, Pirohy s nivou, Pirohy s nivou, Kežmarské pirohy, Bramborové pirohy