Plněná štika

18.6.2012
Potřebujeme:

velká štika, olej, sůl, celá kmín, 4 ks velké cibule, 250 g oravské slaniny, 250 g čerstvých žampionů, citronová šťáva

Jak na to:

Vyčištěnou štiku omyjeme a osušíme. Osolíme zevnitř i zvenku. Na oleji opečeme na větší kostky nakrájenou oravská slaninu, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli a spolu do poloměkka osmahneme. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a podusíme. Touto směsí naplníme štiku. Položíme ji na vymazaný pekáč, posypeme kmínem a pečeme 30 - 40 min. na 220-230C. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory s petrželkou.

Podobné recepty:

Bylinková štika, Štika na smetaně, Štika na šumivém vínu, Štika se šlehačkou, Polská pečená štika