Rybí filé s kokosem na orientální způsob

5.7.2012
Potřebujeme:

rybí filé asi 6 kousků, 3-4 rajčata, 5 stroužků česneku, pár oliv podle chuti, strouhaný kokos, cibule, olej na dno pekáčku, sůl, pepř, 3 dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 vajíčka, 1 dcl bílého vína, strouhaný sýr, 1 PL dijonské omáčky
Příloha: celozrnné pečivo, brambory na různé způsoby, zeleninový salát

Jak na to:

Rybí filé necháme trošku rozmrazit. Do větší Jánské mísy dáme 6 kousků. Cibuli nakrájíme na kolečka a naházíme na dno pekáče, do kterého dáme trochu oleje a místo strouhanky kokos a ještě kolečka cibule. Rybí filé nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a vymačkáme na něj citron. Kousky filé osmažíme na oleji, filé pustí dost šťávy, takže ho začneme smažit a skončíme dušením. Šťávu nevylévat, půjde do Jánské mísy. Na kolečka cibule naházíme osmažené prsty, na to poklademe nakrájené rajčata, olivy a česnek.

Omáčka: Z mléka a mouky si uvaříme hustou kaši, kterou pak dochutíme. Mléka dáme asi 3 dcl a PL mouky. Do uvařené kaše přidáme sůl, přilijeme výpek, a pak víno. Přidáme dvě celá vejce, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, lžíci dijonské omáčky a lžíci strouhaného kokosu. Zalijeme směs v pekáči a naskládáme cibuli. Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Jídlo výborně chutná i vychladlé.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Rybí filé na francouzský způsob, Smažené rybí filé v kokosu, Pečené rybí filé se žloutkovou pěnou, Zapékané filé