Uzená pečeně s hrachovou kaší

5.1.2012
Potřebujeme:

uzené maso 300 g, loupaný sušený hrách 2 hrnečky, mast 1 pol. lžíce, mouka hladká 2 káv. lžičky, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, sůl, pepř, majoránka

Jak na to:

Hrách přebereme, dobře omyjeme a necháme namočený do druhého dne. Před přípravou podle potřeby dolijeme vodou a uvaříme doměkka. Zahustíme bledou jíškou, kterou připravíme ze sádla, mouky a poloviny nadrobno nasekané cibule. Povaříme ještě 15 - 20 minut, dokud se hrách nezačne rozvařívat.

Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek, majoránku a posypeme zbylou cibulí, kterou jsme opražili na sádle do zlatohněda. Podáváme s opečeným uzeným masem.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Rybí filé, Karbanátky se zbytků, Anglická svíčková, Swingové řízky, Jablečně-hrušková kaše