Roštěná a la Janette

Potřebujeme:

600 g roštěnky, 150 g oravské slaniny, 50 g másla, 1 rajče, 1 cibule, 1 vejce, 1 paprika, 2-3 salátové listy, šlehačka, mouka, zavařené brusinky a sůl
Knedlíky: 300 g mouky, 15 g kvasnic, 50 g uzené slaniny, 100 ml mléka, 1 vejce, 1 mrkev, petrželka, 1 PL cukru a sůl

Jak na to:

Připravíme si základní kynuté těsto, do kterého během hnětení přidáme nastrouhanou mrkev, trošku vypečené slaniny a nasekanou petrželku. Z polohustého těsta formujeme knedlíky, které vaříme 15-20 min. ve vroucí osolené vodě.Do středu slaninou vyspělá roštěnky uděláme kapsu, kterou naplníme směsí vejce, slaniny, rajčata, papriky, soli, pepře. Dobře utěsněné maso orestujeme ze všech stran na cibulce, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme ho na tenké plátky. Ve výpeku uděláme z trošky cukru karamel, přidáme smetanu utřené s moukou a necháme pár minut převařovat. Roštěnky servírujeme na salátovém listu se zeleninovým knedlíkem, přelité omáčkou a do-dekorované brusinkami.

Podobné recepty:

Míchaný pohár Ohla la la, Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Rybí salát a la Szeged, Roštěná na znojemský způsob