Plněný bažant

19.6.2012
Potřebujeme:

1 bažant, 100 g cibule, 50 g uzené slaniny, 100 ml červeného vína, pepř, sůl, nádivka, 2 housky, 2 vejce, 100 g másla, 200 g oloupaných posekaných mandlí, 300 ml mléka, strouhanka, sůl

Jak na to:

Nejdříve si připravíme nádivku - housky namočíme v mléce a lehce vyždímáme. Máslo a žloutky spolu utřeme, přidáme na jemno posekané mandle, pepř, housky, sůl a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vše dobře zamícháme a na konec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Očištěného a vykuchaného bažanta důkladně nasolíme a okořeníme mletým pepřem. Naplníme ho připravenou nádivkou, otvor zašijeme a bažanta uložíme na pekáč. Obložíme ho na kolečka pokrájenou cibulí, plátky slaniny a pečeme ho za občasného podlévání horkou vodou, dokud maso nezměkne. Před dopečením ho polijeme červeným vínem a dopečeme do červena. Upečeného bažanta naporcujeme a servírujeme prolité scezeným výpekem.

Podobné recepty:

Plněný bažant, Bažant pečený na ovoci, Dušený bažant s jablky a ananasem, Bažant pečený s jablky, Preburdin bažant