Rýžové puláo

16.7.2012
Potřebujeme:

500 g filé z tresky, 1 KL kari koření, 1 PL chilli koření, 1 PL koriandru, 1 HR dlouhozrnné rýže, 2 HR vody, 1 cibule, mletá červená paprika, bobkový list, celá skořice, sýr, máslo, kečup a sůl

Jak na to:

Filé posypeme paprikou a kmínem, nakrájíme ho na menší kousky, které zlehka orestujeme na olivovém oleji a zpěněné cibulce. Rybu odložíme bokem a do cibulového výpeku přidáme všechny koření a rýži. Restujeme dokud rýže nezesklovatí, pak podlijeme dvěma hrnky vody a dusíme, dokud rýže není na 80% hotová. Zapékací nádobu vymažeme máslem, dno pokryjeme polovinou rýžové směsi a na ni uložíme orestovanou rybu. Posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme kečupem a zakryjeme zbylou směsí, kterou také posypeme sýrem a dozdobíme kečupem. Zapékáme cca 10 min. při 180 ° C.

Podobné recepty:

Bezlepkové rýžové nudle s kuřecím masem a fazolovými klíčky, Smažené rýžové nudle na čínský způsob, Tresčí polévka, Pekingská kachna, Vietnamská drobová polévka