Ovocné kuřecí soté

Potřebujeme:

450 g kuřecích prsou, 1 bílek, 1 PL škrobové moučky, 2 PL bílého vína, pepř, sůl, olej
Omáčka: 1 velká cibule, 1 KL kari koření, malá konzerva ananasu, 1 malá konzerva mandarinek, 1 malá konzerva broskví (nebo 1 velká konzerva míchaného ovoce), 1 PL škrobové moučky, šťáva z citronu, 2 PL krystalového cukru

Jak na to:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Vaječný bílek smícháme ze škrobovou moučkou, vínem, solí a pepřem. Maso vložíme do směsi a necháme marinovat, pokud se nám nerozehřej olej ve woku. V rozpáleném oleji opékáme maso, pokud nám nechytí kůrku. Po vyjmutí ho necháme okapat na papírovém ubrousku. Ve woku necháme 1 PL oleje, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme kari koření, zalijeme šťávou z ovoce a necháme sevřít. Škrobovou moučku smícháme s citrónovou šťávou a 1 PL horké omáčky. Směs vlijeme do woku a vaříme do zhoustnutí. Podle potřeby přisladíme, přidáme ovoce, maso a promícháme. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Kuřecí soté na arašídovém másle, Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní, Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní, Kuřecí soté s kukuřicí, Kuřecí soté na curry