Fazolová polévka

Potřebujeme:

1 konzerva, sterilované červené fazole, 2 středně velké mrkve, 2 petržele, 2 brambory, 2 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 domácí uzená klobáska, 1 KL mleté ​​sladké papriky, 1/2 středně velkého kedlubny, 1/2 malého celeru, 1 PL hladké mouky, 2 PL oleje, sušená kořenová zelenina, majoránka, sůl

Jak na to:

Veškerou kořenovou zeleninu, brambory i cibuli nakrájíme na tenká kolečka a dáme vařit. Dochutíme sušenou kořenovou zeleninou, přidáme celou klobásku a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Z hladké mouky, oleje, česneku a červené papriky uděláme řidší jíšku, kterou přilijeme k vařící se zelenině a necháme přejít varem. Na závěr přidáme sterilovanou červenou fazole a ochutíme sušenou majoránkou. Polévku servírujeme s klobáskou, nakrájenou na kolečka.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem