Jelení kýta na víně

13.7.2012
Potřebujeme:

750 g jelení kýty, 75 g slaniny, sůl, pepř, bazalka, 3 lžíce hladké mouky 3 PL oleja1 cibule, pažitka, měkký tavený sýr, česnek kopr, 125 ml bílého vína, 125 ml smetany

Jak na to:

Jelení maso prošpikujeme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálení olej, maso na něm ze všech stran opečeme a poté vyjmeme. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, bazalku a spolu všechno osmažíme. Maso vrátíme zpět do kastrolu, podlijeme vodou, přikryjeme a na slabém ohni dusíme 1 a půl hodiny. Na závěr zaprášíme hladkou moukou, podlijeme bílým vínem a zalijeme smetanou. Přidáme nakrájenou pažitku, kopr a sýr. Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty:

Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení kýta ve víně, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Píseň divočiny, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce