Kuře na višních

Potřebujeme:

2 kuřecí stehna, višňový kompot, 3 dcl červeného vína, cibule, celer, pomeranč, 50 g švestkových džemu, sůl, anýz, badyán, 1 dcl oleje, bílá bageta, med

Jak na to:

Kuřecí stehna zprudka opečeme a odstavíme. Na výpeku zpěníme cibuli, přidáme na jemno nasekaný celer a švestkový džem. Zalijeme červeným vínem a šťávou z višní, přidáme anýz a badyán a kuřecí stehna. Dusíme do měkka. Višně zbavíme pecek a před koncem dušení vložíme do šťávy, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Podáváme se zapečenou bagetou s medem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli