Opilé panny

Potřebujeme:

4 vejce (žloutky oddělené od bílků), 120 g cukru, nastrouhaná citronová kůra, 70 g hladké mouky, tuk na smažení, 500 ml červeného vína, skořice, šťáva z citronu

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, prosátou mouku a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Lžící vykrajujeme z těsta malé noky, necháváme je sklouznout do rozehřátého tuku a smažíme. "Panny" necháme dobře okapat a připravíme na hluboké talíře. Mezitím uvaříme červené víno se skořicí, cukrem a trochou citronové šťávy. Horké uvařené víno nalijeme na halušky.

Podobné recepty:

Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Opilé vepřové, Opilé kuře, Opilé perníčky, Opilé hrušky