Králičí polévka

Potřebujeme:

1 králičí předek, 0,5 l vody, sůl, citronová šťáva, 130 g kořenové zeleniny, 1 bobkový list, celý pepř, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 2 dcl kysané smetany, sušená kořenová zelenina, olej

Jak na to:

Umytý králičí předek vložíme do studené vody, přidáme citrónovou šťávu, bobkový list, sůl, sušenou kořenovou zeleninu, olej, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme, dokud maso nezměkne. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, kterou přidáme spolu s kysanou smetanou do přecezené vody a dále vaříme. Z králíka obereme maso a uvařenou zeleninu nadrobno nakrájíme. Když se polévka uvaří, přelijeme jí maso se zeleninou. Ozdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Biftek s králíka, Císařské králičí maso, Králík s cibulovou omáčkou, Králík na majoránce, Králičí kostičky na česneku