Lehký letní zákusek

31.5.2012
Potřebujeme:

Těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g hladké mouky, 100 ml oleje, 7 PL vody, 1/2 balíčku prášku do pečiva
Náplň: 1 šlehačka, 2 kysané smetany, 2 bal. vanilkového cukru, 1 borůvkový kompot, 2 bal. pudinkové želatiny, a 500 g sezonního měkkého ovoce - např.. jahod nebo malin

Jak na to:

Utřeme žloutek s cukrem, olejem a vodou a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Vzniklou hmotu odlehčíme přidáním sněhu z bílků Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 ° C cca 20min. Vyšleháme šlehačku s cukrem, přimícháme zakysanou smetanu a vylijeme na vychladlé těsto. Navrch poklademe rozpůlené jahody a scezené borůvky. Ovoce zalijeme pudingovou želatinou, které připravíme podle návodu, avšak část vody nahradíme kompotovou šťávou. Zákusek necháme 5 hod. tuhnout v lednici a pak podáváme.

Podobné recepty:

Houbový štrúdl, Lehký letní bramborový salát, Banánový karamel, Studená okurková polévka, Lehký předkrm z ústřic