Jemný krém mascarpone

Potřebujeme:

3 vejce, 200 g cukru, 200 g mascarpone, 100 g hořké čokolády, 300 g máslových sušenek,, likér amaretto, 5 PL koňaku

Jak na to:

Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání postupně přidáváme mascarpone. Do vzniklé masy zlehka vmícháme sníh z bílků. Máslové sušenky namáčíme v amaretto likéru, smíšeném s koňakem a ukládáme je na dno mísy. Přelijeme částí krému, posypeme nastrouhanou čokoládou a opět přikryjeme sušenkami. Vrstvíme, dokud nenaplníte mísu, přičemž poslední vrstva musí být krém. Na závěr ještě posypeme čokoládovými hoblinkami a dáme na pár hodin zchladit do lednice.

Podobné recepty:

Creme brulee z mascarpone, Těstoviny mascarpone, Rebarborové tiramisu, Kiwi moučnik, Roláda