Růžičkové prsa

Potřebujeme:

800 g růžičkové kapusty, 4 kuřecí řízky, 100 g oravské slaniny, 100 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 1 KL majoránky, 2 vejce, 2 párky, 1 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, olej

Jak na to:

Řízky naklepeme. Na oleji opečeme nadrobno nakrájený párek, zalijeme rozšlehaným vejcem a uděláme smaženici. Dochutíme solí, pepřem a směsí naplníme řízky. Svineme je, obalíme v mouce, opečeme na oleji z každé strany a dopečeme v troubě při 200 ° C 20 min. Růžičky kapusty uvaříme v osolené vodě a scedíme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme kapustu, spolu osmahneme a podlijeme vývarem. Dusíme doměkka a přidáme majoránku. Na talíři servírujeme kuřecí závitky a jako přílohu růžičkovou kapustu.

Podobné recepty:

Polévka z růžičkové kapusty, Pochoutková růžičková kapusta, Kuřecí prsa s bylinkami, Krůtí prsa plněné borůvkami, Grilované kuřecí prsa