Kapr na bramborách a víně

25.6.2012
Potřebujeme:

1 středně velký kapr, 10 brambor, 6 cibulí, 100 ml bílého vína, česneková pasta, kořenící směs na ryby, kmín, olej a sůl

Jak na to:

Očištěnou rybu podélně prořízneme na dvě poloviny, z obou stran nasolíme, vydatně potřeme česnekovou pastou, posypeme směsí koření na ryby a necháme postát 2 hod. Ve slupce uvařené brambory očistíme a nakrájíme na plátky, které rozložíme na vymazaný a kmínem vysypaný pekáč. Navrch položíme kapra, kterého potřeme olejem a překryjeme vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Podlijeme vínem, zakryjeme alobalem a pečeme cca 30 min. při 180 ° C. Před dopečením odstraníme alobal a necháme povrch pěkně zapéct.

Podobné recepty:

Kapr na bramborách, Kapr na víně, Česnekový kapr na smetanových bramborách, Kapr po mlynářsku, Kapr na bramborách