Pikantní jednohubky

Potřebujeme:

1 kg malých bílých ryb, česnek, petrželka, hladká mouka, sladká paprika, pálivá paprika, drcený kmín, pepř, olej a sůl

Jak na to:

Ryby očistíme, odstraníme hlavu a ocas a také s kostmi nakrájíme na stejně drobné kousky. Naložíme je do marinády z oleje, česneku, petrželové nati a soli. Mezitím si připravíme "cihlovou mouku" a to smícháním mouky s paprikami, kmínem, pepřem a solí. Marinované rybky obalujeme v mouce a smažíme velmi pomalu, aby se drobné kůstky v mase pořádně rozpekli. Tyto pikantní jednohubky se výborně hodí jako chuťovka k vínu či pivu.

Podobné recepty:

Čokoládově banánové jednohubky, Česneková pomazánka na jednohubky, Křenové jednohubky, Pikantní pomazánka, Pikantní pomazánka Hradišťanka