Pikantní zapékané rizoto

Potřebujeme:

3 hrnky uvařené rýže, 1 hrnek uvařeného uzeného masa z žebírek, 2 PL tuku, 1 PL jemně nasekaného libečku, 1 PL kari koření, 2 feferonky, 1 vejce, 1 menší pórek, tuk na vymazání zapékací nádoby, pepř a sůl

Jak na to:

Uvařenou rýži promícháme s tukem a přidáme nadrobno pokrájené maso, které jsme obrali z uvařených uzených žebírek. Feferonky zbavíme jadérek, nakrájíme a přidáme do směsi spolu s kari kořením a na kolečka nakrájeným pórkem. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme. Rýži navršíme do tukem vymazané zapékací nádoby a povrch rovnoměrně uhladíme. Vejce rozšleháme s nasekaným libečkem a zalijeme jím rizoto. Zapékáme při 200 ° C asi 20-30 min. Zapečené rizoto nakrájíme a servírujeme obložené čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Zapékané rohlíky, Zeleninové rizoto