Italská polévka

Potřebujeme:

4 červené papriky, 10 rajčat, 100 g mozarelly, čerstvá bazalka, česnek, pepř, sušené chilli papričky, bujón, vinný ocet a sůl

Jak na to:

Očištěné a rozpůlené papriky opečeme nad plamenem nebo na suché pánvi, dokud slupka zcela nezčerná. Ve vroucí vodě 2 min blanšírujeme rajčata, pak je rychle zchladíme a slupku oloupeme. Dužinu nakrájíme na čtvrtky, osolíme a restujeme na oleji. Z paprik odstraníme slinuté kůži a spolu s chilli papričkami a bazalkou je přidáme k rajčatům. Po chvilce restování podlijeme malým množstvím bujónu a vaříme, dokud se zelenina částečně nerozvaří. Polévku můžeme na závěr dochutit vinným octem a kořením. Servírujeme s nastrouhanou mozarellou, smíchanou s čerstvou bazalkou a česnekem.

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Rychlá italská polévka, Italská polévka, Italská selská polévka, Italská rajčatová polévka