Gazpacho

Potřebujeme:

750 g zralých masitých rajčat, 200 g bílého chleba, 100 ml olivového oleje, 1 okurka, 1 cibule, 1 zelená paprika, 4 stroužky česneku, 2 lžíce octa z červeného vína a sůl
Příloha: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 středně velká cibule, 1 salátová okurka, hrst krutonů z bílého chleba

Jak na to:

Střídku z chleba namočíme do vody. Z oblanžírovaných rajčat odstraníme slupku a spolu s ostatní zeleninou, cibulí a česnekem nakrájíme na menší kousky. Všechny ingredience spolu s vyždímaným chlebem a olejem rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí a přelijeme do nádoby, ve které budeme Gazpacho podávat. Podle potřeby zředíme ledovou vodou a necháme v ledničce pořádně zchladit. Jako přílohu podáváme nadrobno nakrájenou zeleninu a chlebové krutony. Dozdobíme petrželkou a servírujeme.

Podobné recepty:

Polévka Gazpacho, Gazpacho, Gazpacho