Mandarinkový nákyp

Potřebujeme:

300 g rýže, 500 ml mléka, 5 PL krystalového cukru, 3 pl vanilkového cukru, 3 vejce, 150 g másla, 2 konzervy mandarinek, hrst mandlových lupínků, rybízový džem, kůra z pomeranče, máslo a kokos na vysypání formy

Jak na to:

Ve vodě s olejem uvaříme z rýže, cukru, šťávy z mandarinek, citronové kůry a mléka kaši a necháme ji částečně vychladnout. Cukr utřeme s máslem a žloutky a přimícháme do kaše. Zapékací nádobu vytřeme máslem a posypeme kokosem. Vrstvíme vždy jeden díl kaše, natřeme ji rybízovým džemem, poklademe navrch mandarinky, posypeme mandlovými lupínky, přikryjeme druhou vrstvou a dáme zapéct na 20 - 25 min. při 190 ° C. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme lžičku rybízového džemu. Na konci pečení potřeme s touto směsí povrch nákypu, posypeme ho zbylými mandlovými lupínky a dáme zapéct na 5 min. při 220 ° C.

Podobné recepty:

3-barevný pudinkový dort, Citrónový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Nákyp z jablek a banánů