Vepřová kýta s mrkvovou omáčkou

Potřebujeme:

6 řízků z vepřové kýty, 3 mrkve, 2 petržele, 1 celer, 300 ml bílého jogurtu, 1/2 citronu, pepř, sůl, 6 PL dijonské hořčice, olej, borůvkový kompot

Jak na to:

Řízky vyklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Zprudka je orestujeme z obou stran na oleji, podlijeme vodou a nechala dusit do měkka. Po 15 min. přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme, dokud nezměkne. Maso vyjmeme a rozvařené zeleninu rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme bílý jogurt, provaříme a dochutíme citrónovou šťávou, popřípadě kořením. Podáváme s knedlíkem, dodekorované borůvkovým kompotem.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřová kýta s mrkvovou omáčkou, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso po uhersky