Malokarpatské játra ze zvěřiny

20.6.2012
Potřebujeme:

600 g jater ze zvěřiny, 1 zakysaná smetana, 3 stroužky česneku, 3-4 jalovcové bobule, 100 ml červeného vína, 1 chilli paprika, celé nové koření, pepř, majoránka, bazalka, svazek mladé cibulky, drcený kmín špetka muškátového oříšku, olej a sůl

Jak na to:

Odblaněna játra zalijeme mlékem, přidáme nové koření a na chladném místě necháme několik hodin odstát. Potom játra osušíme, nakrájíme na plátky a na oleji z obou stran prudce opečeme. Do vzniklého výpeku přidáme nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání zpěníme. Vrátíme zpět orestovanou játra, přidáme kmín, muškátový oříšek, chilli papriku, pepř a vše podlijeme červeným vínem. Dochutíme rozdrceným jalovcem a dusíme dokud se šťáva nerozředí. Teprve nyní můžeme osolit. Játru dozdobíme lžičkou zakysané smetany a nové kartě bazalky a podáváme.

Podobné recepty:

Modřanský Jagérek, Jelení hruď s bílou křenovou omáčkou, Medailonky ze zvěřiny s zeleným pepřem, Guláš ze zvěřiny, Arabské hovězí játra