Kuřecí řízky se zeleninovým ragú

Potřebujeme:

4 kuřecí řízky, 1 játrová paštika, 4 plátky slaniny, 1 KL grilovacího koření 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej
Ragú: 2 lilky, 3 papriky (různé barvy), 3 rajčata, 1 jablko, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje pepř, bazalka

Jak na to:

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Řízky osolíme, naklepeme, obalíme v hladké mouce s grilovacím kořením a necháme opéct na oleji. Mezitím opláchneme plátky lilku a necháme je osušit. Na každý řízek dáme plátek játrové paštiky. Zapékáme 10 min. při 180 ° C. Ve výpeku osmažíme cibuli, na nudličky nakrájené papriky a lilek. Přidáme nakrájené jablko, rajčata, prolisovaný česnek a dusíme asi 5 min.
Jídlo zdobíme plátky opečené slaniny a bazalkou.

Podobné recepty:

Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Francouzské kuřecí, Obrácené řízky