Provensálský salát

Potřebujeme:

Marináda: 100 g cibule, 10 zrnek bílého pepře, 1 bobkový lis, t 2 PL provensálských bylinek, 1 jablko, ½ l červeného vína, ½ l octa
Salát: ½ hlávkového salátu, svazek ředkviček, 1 zelený celer, 100 g fenyklových hlíz, 200 g papriky, 150 g ementálského sýra, pažitka, 4 PL marinády, 2 PL oleje

Jak na to:

Cibuli očistíme a nakrájíme. Pepř, chilli papričky, bobkový list a bylinky rozmačkáme v hmoždíři a smícháme. Jablko nakrájíme spolu se slupkou a jaderníků. Vše spolu povaříme asi 5 min. Ve směsi červeného vína a octa, scedíme a naplníme do lahví. Zeleninu na salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme. Sýr nakrájíme na malé kousky. Vše spolu promícháme, upravíme do misky a ozdobíme nasekanou pažitkou. Marinádu na salát podáváme zvlášť - v pěkné malé lahvičce.

Podobné recepty:

Nudle na provensálsky způsob, Provensálsky salát, Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát