Mísa plná dobrot

Potřebujeme:

1kg uzené krkovičky, 3 bobkové listy, 1 PL celého zeleného pepře, 700 g zelí, 1 svazek jarní cibulky, 70 g anglické slaniny, 8 PL vinného octa, 6 PL oleje, půl kelímku zakysané smetany, 200 g smetany na šlehání, 2 PL medu, 2 PL ostré hořčice, 1 PL zeleného pepře, 1 PL křenu, 2-3 listy salátu, 2 pomeranče, 1 jablko, bylinky na ozdobení, šťáva z citronu, cukr, sůl, pepř, 1 dcl červeného vína

Jak na to:

Maso dáme vařit do vody s bobkovým listem a celým kořením na 1 hod. Zelí nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka, slaninu na kostičky. Slaninu na pánvi na sucho opečeme, podlijeme octem, olejem a povaříme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem, nalijeme na salát a promícháme. Na jednu omáčku smícháme zakysanou smetanu, med, hořčici a zelené koření. Na druhou omáčku nastrouháme jablka. Pomeranče upravíme na formu košíčků, vydlabeme vnitřek a do každého nalijeme jednu omáčku. Na mísu rozložíme salátové listy. Do jeho středu dáme salátovou směs, maso nakrájíme na plátky, ozdobíme pomerančovými košíčky a bylinkami, pokapeme olejem a červeným vínem a podáváme.

Podobné recepty:

Pekelný dech, Bramborový salát, Hurakaňa, Bábovka, Zapékané brambory s nivou a anglickou slaninou