Mořské špízy s kaviárové omáčkou

20.6.2012
Potřebujeme:

150 g velkých mražených krevet, 150 g mražených slávek v lasturách, 100 g chobotnic, 12 plátků prorostlé anglické slaniny, 100 g oliv, sůl, mletý bílý pepř, olivový olej, citron, 3 lžíce hladké mouky, 1 PL koření na ryby
Omáčka: 150 g majonézy, 150 g zakysané smetany, 1pl kaviáru, 1KL sardelové pasty, citronová šťáva, 1pl olivového oleje, sůl, tymián

Jak na to:

Mírně rozmrazené plody moře střídavě napichujeme na špejle s olivami a rolemi slaniny. V misce smícháme hladkou mouku, sůl, pepř na ryby a mletý bílý pepř a ve vzniklé směsi špízy obalíme a prudce osmahneme na olivovém oleji Suroviny na omáčku smícháme dohromady. Opražené špízy vložíme do zapékací nádoby i s výpekem a pečeme 5 - 7 min. při teplotě 190 ° C. Podáváme s omáčkou.

Podobné recepty:

Losos v kaviárové omáčce, Krůtí špízy, Kaviárové chuťovky, Mořské filé na másle, Zeleninové špízy s indiánskou omáčkou