Sushi Maki

Potřebujeme:

sushi ocet, mořské řasy nori, rýže
Náplň: 1 mrkev, 1 kapii, 1 avokádo, syrová sépie
Na plnění můžeme použít i: ryby (tuňák, losos), měkký sýr, houby shitake, tofu, okurku
Na dochucení: nakládaný zázvor, wasabi, sojová omáčka, sezam

Jak na to:

Do, bez soli, uvařené a odstavené rýže přidáme sushi ocet, zamícháme a necháme vychladnout. Na tenké plátky nakrájíme ryby, syrovou kapii, sójový sýr, avokádo, houby shitake a mrkev. Řasy nori položíme hladkou stranou na podložku a do dvou třetin potřeme vychladlou rýží. Navrch uložíme připravenou, na plátky nakrájenou směs ze sépie, mrkve a kapie a srolujeme. Srolovanou směs nakrájíme na 6 až 8 kousků. Sushi maki podáváme s wasabi, nakládaným zázvorem, sojovou omáčkou a osmaženým sezamem, kterým jídlo na závěr posypeme.

Podobné recepty:

Čokoládové sushi s mangovou pěnou, Domácí sushi, Ranečkové sushi, Sushi nadívané aju, Suši