Flambována panenka

Potřebujeme:

400 g vepřové panenky, 250 g borůvkového džemu, 125 g másla, 200 ml sladkého sektu, 100 ml rumu 4 brambory, bílý pepř, česnek a sůl

Jak na to:

Na másle zpěníme česnek, přidáme maso nakrájené na silnější plátky a orestujeme z obou stran. Přilijeme rum a flambovat, dokud se alkohol neodpaří. Přidáme sekt, džem a necháme dobře převařit. Mezitím omyjeme brambory, zabalíme do alobalu a pečeme asi 20 min. Maso servírujeme na bramborách, přelitých omáčkou, dodekorované lžičkou džemu.

Podobné recepty:

Flambovaná panenka na hlívě s bramborovou slámou, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Flambovaná jablka, Flambováná broskev s mandlemi, Vepřová panenka v lístovém těstě