Panenka na povidlech

Potřebujeme:

500 g vepřové panenky, 2 dcl červeného vína, 3 PL švestkových povidel, 4 PL brusinkového džemu
Marináda: 2 lžíce olivového oleje, 2 PL sójové omáčky, 1 KL grilovacího kořenění, 200 ml chilli omáčky a čerstvý chléb

Jak na to:

Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky a naložíme do marinády z olivového oleje, sójové omáčky, grilovacího koření a chilli omáčky. Po 2 hod. maso orestujeme na oleji, přidáme povidla, necháme přejít varem a podlijeme červeným vínem. Dusíme, dokud se omáčka nerozředí. Servírujeme do-dekorované brusinkovým džemem a do vynikající omáčky namáčíme čerstvý chléb.

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Panenka v šátku, Marinovaná vepřová panenka na tymiánu, Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem